Търси в този blog

Минали животи - регресия в минал живот




Регресията в минал живот може много да помогне да се освободим от товара на миналото и да се насочим по правилен начин в настоящето и бъдещето. Независимо дали човек приема идеята за "минал живот" и вярва в "прераждането" на душите, преживяването по време на регресия учудващо винаги има връзка с настоящия живот. 



Ако човекът, на когото се прави регресия, допуска и вярва в миналите прераждания на душата, то е нужно да знае, че биографичните факти около пътуването му не са най-важните. Основното е, че емоциите и преживяванията, които регресията отключва и избистря са ключови и лечими в настоящето. Отключват се и изкристализират само емоции, които са показателни за настоящия ни път и ситуации, които могат да бъдат решени и осъществени, за да бъдем свободни от тези уроци, които иначе се повтарят и повтарят, докато не бъдат усвоени.


 Хипнозата и приятното състояние на хипнотичен транс имат много ползи, една от които е, че позволят под формата на минал живот човек да продължи пътя си по-свободен и по-осъзнат. Следва повече информация от книгата на Даян Стейн, която споделя опита си с регресията в минали животи.






------------------------------------------------------------------------------------------------
~ следват откъси от книгата на Даян Стейн - "Основи на психичното лечение" ~

Кармата не е наказание, а учебен процес, целящ духов­но израстване и развиване на душата. Тя е изключително сложна и представлява върховно изражение на свободната воля. Ние сме тези, които сме, заради нашите действия и отношението ни към другите хора. Когато овладеем уроци­те на състраданието, правилните действия, чистите мисли, службата към човечеството и непривързването, ние се ос­вобождаваме от прераждането и страданието.


Според тази доктрина, ние самите сме отговорни за нашия живот, за нашите обстоятелства, за нашата болка и радост, за нашите възможности и ограничения, дори за чертите на характера ни, талантите, неврозите и личните блокади...


Всички мисли, мотиви, емоции, които сме имали в миналото, са залегнали в сложни черти, които ни пра­вят това, което сме днес.




Кармата за отделния човек може да се разглежда като независима учебна програма. Уроците са предназначени за специфичните нужди на човека, нещата, които на нивото между животите е избрал да отработи в настоящето. Ще има радостни и трудни уроци. Уроците стават трудни само когато човек отказва да ги научи по лесния начин. Ще има положителни дарби и способности, например, талант за рисуване или умението да поправя различни машини, и по-трудни за научаване неща. Всеки идва тук с житейска мисия и набор от цели. Ще има и група важни хора, сред които да протичат уроците. Всяка значима връзка, а веро­ятно и много от по-незначителните, са кармични. Индивид­уалната карма включва членовете на семейството и лю­бимите хора, с които човекът се е инкарнирал отново и отново. Тя включва и е част от кармата на планетата, страната, пола и расата.


Миналите животи са важни за лечението в този живот. Кармичното изцеление на минали ситуации по отношение на хора, емоции и болести, протича в ускорен темп в този живот. Емоционалните, менталните и поведенческите модели от миналото изплуват за последен път, за да ги очистим и освободим. Негативните прикрепвания, трупани в аурата през животите, се премахват. Когато нас­тане време да излезем от настоящата инкарнация, ще сме еволюирали и пораснали във всякакъв смисъл.



Обикновено ни се дава достъп само до онези ситуации от минал живот, които са важни, за да очистим проблем в настоящия или да постиг­нем мисията си в тази инкарнация. Миналите животи често ни спохождат в лечението като източник на сегашната ситуация или негативен модел, особено онези, които като че ли нямат логичен корен в този живот.


Понякога е достатъчно само да научим, че нещо, което се е случило в миналото, се повтаря в този живот. Често това знание отприщва порой от емоции, от които човек се освобождава, щом ги изживее веднъж. В едно от собствените ми прежи­вявания откритието къде съм сбъркала в минала инкарна­ция ме освободи от модела в настоящата.


Кармата е конструкция на ума, както всяка друга реал­ност, а умът също може да се препрограмира. Будизмът (и физиката) описват времето, пространството и дори кармата като илюзии, създавани и режисирани от ума. Разбирането, че тези ограничения са самоналожени, ги превъзмогва и пре­махва, превръщайки границите в променлива величина.


източник: Даян Стейн, Основи на психичното лечение

________________________________________________________________________________

Ако публикацията ви харесва, споделете я с приятелу, включете се в e-mail бюлетина ТУК. Ще се радвам да чуя вашите мисли по темата или вашата история и гледна точка, затова оставете коментар. Благодаря!


Още интересни публикации:




You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: