Търси в този blog

Най-важното нещо в живота




Всяко нещо в живота видимо или незабележимо ни променя, докосва, трансформира. Добре е да виждаме своето участие в тази промяна.

Изборът да виждаме, че всяка ситуация не е нито добра, нито лоша, докато ние не изберем как тя ще ни промени. Дали ще извади най-доброто или най-лошото от нас. Дали да ни направи по-тъжни или по-силни, по-страхливи или по-смели..



Най-важното нещо в живота не е това, което получаваш. Най-важното нещо в живота е какъв ставаш.  Джим Рон


Понякога се заблуждаваме, че ако имахме в живота си това или онова, повече пари или повече възможности, повече приятели или повече връзки, животът ни е щял да бъде по-добър. И може би е така


Но животът не е толкова за това, какво имаме, а за това какви сме.



Защото хората сме така устроени - ние не сме щастливи, радостни, пълноценни с това, което ИМАМЕ, а с това, което можем да оценим. Съществуват толкова много хора - привидно презадоволени - само за да установят, че ключът не е в това, което имаш, а в това какъв си.



Виждаме нещата не според това какви са те, а според това, какви сме ние. Анаис Нин



Най-важният човек в нашия живот сме самите ние. И това не е призив да се превърнем в егоисти и нарциси, а да обърнем внимание, че понякога отделяме твърде много време да се доказваме на другите и да се борим за това, какво другите мислят за нас, как ни възприемат и дали ни обичат, ограбвайки собственото си време да опознаем и разберем как ние възприемаме себе си и дали ние самите се обичаме.




Най-важният човек в твоя живот си ТИ.


Най-важният фактор за качеството на нашия живот сме самите ние. Да, другите хора повлияват живота ни, но да не забравяме, че точно ние определяме  кой и как да участва в него.

Ако все още търсиш човека, който може да промени живота ти, погледни в огледалото. Роман Прайс


С възможностите и ограниченията си, с идеите и вдъхновенията си, с търсенията, мечтите, страховете, огорченията от миналото, копнежите по бъдещето и най-вече - с действията и бездействията си в настоящето - ти създаваш своя свят повече от всеки друг.



Най-важното нещо в живота.. не е нещо, а е човек. И този човек си ти.







_______________________________________________________________
Ако публикацията ви харесва, натиснете Like, споделете я чрез бутоните по-долу, включете се в e-mail бюлетина ТУК. Ще се радвам да чуя вашите мисли по темата или вашата история и гледна точка, затова оставете коментар.

Още интересни публикации:


You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: