Търси в този blog

Имам ли нужда от психолог?




Въпрос от читател:


"Здравейте! В последните 1-2 години не откривам  хармонията в живота си. Нищо не ме радва, изнервена съм, неудовлетворена съм от себе си, от работата си, от живота и понякога не намирам никакъв смисъл да се боря. 


В последната година тези  натрапчиви мисли нахлуват всеки ден  и това ме плаши. Аз съм на 32г. и имам чувството, че изпускам нещата от контрол. Малко съм хаотична в обясненията си, за което се извинявам. 

Въпросът ми е: Имам ли нужда от помощта на специалист като вас или просто много задълбавам в нещата? "


Отговор: 

Здравейте, Нина!

Работата ми е съсредоточена върху повишаване качеството на живот (психическото здраве е основен фатор за качество на живот), преодоляване на трудности и да: постигане на хармония със себе си и света. 

Повечето хора имат потиснати емоции, травми и стрес от ежедневието. Има различни начини, по които можем да се справим с тях и да възстановим хармонията със себе си. Един от начините е работа със психолог, хипнотерапевт или консултант по личностно развитие - това определено може да повлияе положително и дори напълно да промени ситуацията. 


Разбира се, не бих се изразила, че "имате нужда да посещавате психолог", но и не трябва да чакаме да "имаме нужда". Не е необходимо да чакаме ситуацията ни да се превърне в спешен, нетложен или сериозен проблем, за да потърсим услугите на специалист по личностно развитие или психическо здраве. 



Да използвате услугите на психолог или терапевт не е въпрос само на нужда, а най-вече на усещане, желание за промяна и когато имате за приоритет вашата собствена хармония и щастие. Можете да прочетете повече от този въпрос тук: Кога и защо да отида на психолог?



Единственото, от което имате наистина нужда - да вземете решение дали желаете да работите по въпроса, който ви вълнува, да се завърнете към себе си и хармонията си. Ако това е така, ще се радвам да Ви бъда полезна. 


Не е нужно да чакате да става твърде късно или проблемът да се обостри, за да потърсите специалист. Колкото повече в началото си обърнем внимание и се погрижим за себе си, толкова по-бързо и елегантно се разрешават предизвикателствата пред нас. 






Някои мои клиенти са чакали дълго преди да потърсят специалист, стискали са, потискали са в себе си с години, повлияни от грешното схващане, че "това са глупости", че трябва да се "стегнат" или, че на "психолог ходят болни хора". 


Напротив, кабинетът на психолога е предимно за здрави хора, които искат да живеят още по-пълноценно и в хармония със себе си.


Голяма част от хората, с които работя, нямат сериозни проблеми, но желаят да се развиват, да опознават себе си и да живеят още по-хармонично и осъзнато.  Заедно в моя кабинет или онлайн търсим решенията, които работят за тях и подреждаме пъзела към личностното им развитие и удовлетвореност.


Не е задължително да стигнете до хармонията с помощта на психолог, но психологът или терапевтът могат да съдействат и да ви помогнат да осъзнаете блокажите, бариерите, травмите, които имате и които ви пречат.. и да ги отсраните по пътя си към тази хармония, да преработите потиснатите емоции в себе си, да видите всичко от друг ъгъл, да видите себе си и живота си по нов начин.. 



Процесът на терапия и консултиране определено може да даде много на един човек и аз го препоръчвам за всички, които се интересуват от себе си и желаят да живеят пълноценно, осъзнато и щастливо.


с най-хубави пожелания,










P.S. Пишете ми с въпроси на JustYourTherapy@gmail.com
________________________________________________________________________
Благодаря ви, че споделяте тази статия, за да бъде полезна на повече хора!




You may also like

5 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Какво мислиш ти? Остави коментар: