Търси в този blog

Има ли ясен отговор какъв съм бил в минал живот? - въпроси и отговори за регресията




Запознат съм със Силва метод и Куантум Джъмпинг насочени медитации. С какво вашата техника е по-добра и как да знам, че ще намеря ясен отговор на миналият си живот какъв съм бил?


Здравейте, В.!



Относно техниката, не бих могла да кажа, че е по-добра или по-лоша, защото зависи за каква цел е използвана и как. В зависимост от целите, които човек иска да постигне и начинът, по който иска да работи - едното или другото може да е по-подходящо. 


В практиката си комбинирам различни техники, които предварително преценяваме с моя клиент, че са подходящи първо, за него като личност, и второ за целта, която сме си поставили.




"Как да знам, че ще намеря ясен отговор на миналият си живот какъв съм бил?"


Такава гаранция не може да даде нито един хипнотерапевт или регресионист, защото регресията (както и хипнотерапията) е процес, екипна работа и зависи колкото от терапевта, толкова и от клиента. 


Да практикуваме сами медитация е транформиращо преживяване, което силно препоръчвам. Но има много предимства, когато сесията ни е водена от терапевт. 


Едно от предимствата е, че по време на вътрешното си пътуване, водено от хипнотерапевт, Вие можете да се фокусирате изключително върху преживяването. Терапевтът е този, който поддържа медитативното състояние и Ви превежда по-дълбоко във вътрешния Ви свят. Т.е. можете напълно да се отпуснете във вътрешната реалност. Обикновено тези преживявания са по-силни, интензивни, трансформиращи. 




Една медитация, практикувана самостоятелно може да бъде много транформираща. Но когато твоят хипнотерапевт води сесията ти, ти можеш да се фокусираш напълно върху преживяването, да се слееш с него, да навлезеш много навътре в собствения си вътрешен свят



Имаш партньор, който те превежда, насочва, задълбочава състоянието, помага ти да преминеш през въпросите, които те вълнуват. 


Превежда те и през травматичните преживявания, ако такива се появят, за да бъдат освободени и изчистени докрай негативните заряди на този опит. Ако епизод на травма или болка, се появи в съзнанието, водещият ти помага да преминеш през него като го освободиш и трансформираш, а не само информативно да преминеш през него. 



Играе ролята на подпомагащ процеса, което може да направи твоето преживяване по-задълбочено, изчистено, безопасно, постигащо резултатите, към които се стремиш.




Много фактори ме привличат в хипнотерапията като техника. Един от тях е, че хипнотерапията е напълно естествен процес (поне по начина, по който аз практикувам). 




Това означава, че в съзнанието ще изплуват само фрагменти, за които клиентът ми е готов да интегрира и няма да бъде форсиран към преживяване, за което не е готов. За някои хора това е минус, защото не дава гаранция какво ще бъде преживяването и дали ще има такова, но според мен е по-скоро плюс, защото дава гаранция, че преживяването ще е в хармония с човека, с когото работя и ще бъде съобразено изцяло с него.



Искам да отбележа нещо много важно. Често при мен идват хора, водени от желанието си да открият какви са били в минал живот. Чели са книги, които описват подробно как някой ляга на кушетката и се пренася в различна реалност, където е принц, воин, пират, фараон или нещо друго, и ако тяхната регресия не изглежда точно по този начин, те могат да останат разочаровани. 



Регресията на всеки човек е различна и нейната стойност не е в откритието дали си бил пират или фараон, а в преживяванетo.


То може да се прояви в съзнанието като бъденето на пират или фараон, но може и по друг начин, което не е свързано с това да си някой или нещо и това не прави регресията по-малко ценна, специална и трансформираща. Може да се прояви дори само като фрагмент, като сцена, като чувство (дори липса на чувство). 



Откритието, че си бил принц или воин, или птица, тигър, снежинка, няма да промени живота ти, но преживяването на друга реалност, новата гледна точка, която регресията обикновено дава, може да промени живота ти по начини, които не мога дори да започна да описвам. 

Всяка сесия е уникална и неповторима, но някои сесии регресиая протичат по сравнително класически начин - връщане в минал живот; преживяване на емоционално събитие; преживяване отвъд болката или блокажа; усещане за възстановяване на смисъла, баланса и цялостта; интеграция и поуки от преживяването.


И наистина, много от сесиите регресия имат подобна структура, повече или по-малко съдържат тези елементи. Някои сесии, обаче, протичат по-различно. И макар да не отговарят на конкретната представа, тези сесии са изпълнени с ключово преживяване: извор на ценни, съкровени и смислени прозрения. 


Затова, ясният отговор какъв си бил в минал живот никога не е било цел на регресиите, които провеждам. 


Преживяването, от друга страна, независимо под каква форма ще се прояви в съзнанието, има изключително балансираща, изцелителна и трансформираща функция, която не може да се сравни с почти никое друго преживяване.



Рядко, но все пак се случва, клиентът с когото работя, да има съпротиви и да не е готов за пълно отпускане и преживяване на регресия. Когато това се случи, работим върху съпротивите, докато клиентът ми е готов за пътуването. Практиката ми показва, че е въпрос на време и осъзнаване, тези съпротиви да изчезнат, защото хипнотерапията и регресията са изключително естествен процес. Да, понякога е нужна подготовка за този процес, но все пак, естествен процес, който всеки човек (с малки изключения) при подходящи условия, е способен да преживее.


Благодаря за интереса към моята практика и поставените въпроси. Ако имате други въпроси към мен, ще се радвам да Ви отговоря.


Пожелавам Ви да откриете всичко, което търсите!

Поздрави,






Повече информация за моята практика,  за регресиятa и хипнотерапията, отзиви на мои клиенти, можете да откриете на сайта ми: http://hypnotherapy.alle.bg/

Ако имате въпроси, пишете ми на JustYourTherapy@gmail.com


Още статии:

Регресия - пътуване към себе си

___________________________________________________________________________
Благодаря ви, че споделяте тази статия, за да бъде полезна на повече хора!



You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: