Търси в този blog

Емоционално освобождение (част втора)

Продължение на  Част Първа

Това е ключ към позитивните промени във всеки аспект от живота ни. Ако практикувате техники в медитация, тук ще откриете подробни техники за лекуване и освобождаване на емоции, травми и неразрешени вътрешни конфликти. Лично според мен са полезни и ефективни.
         

             следва откъс от книгата на Даян Стейн  "Основи на психичното лечение"
                             



Опитайте това упражнение още веднъж. Уединете се на вашето място за медитация, заземете се и се цент­рирайте, релаксирайте цялото тяло, прокарайте енер­гия и призовете вашите духовни водачи и ангели да се присъединят към вас. Поискайте да видите къде има емоционални препятствия във вашия енергиен поток или да видите блокадите във всяка чакра. Първо се заемете с тях и попитайте каква емоция, травма или кой човек е техният източник. Медитирайте върху отгово­ра. Първо изпратете любов на емоцията или ситуаци­ята, а после ...


изпратете любов на вас самите. Изпълнете се с любов и я оставете да потече във вас. После се опитайте да изпратите прошка на емоцията, травмата и на вас самите. Прокарайте енергията на опрощението през вас и през всичко, за което можете да простите този път. Енергията може да бъде във всякаква визуал­на форма: светлина, цвят, звук, усещане, аромат.

Сега вижте замесения човек. Ако не можете да из­пратите вашата любов, насочете Универсалната любов на Богинята. Ако не можете да простите на другия човек, изпратете прошка на вас самите, независимо дали смятате, че се нуждаете от нея или не. Върнете се отново на емоцията, ако все още е там. Помолете вашия духовен водач, ангел или Богинята да отнесат болезнената емоция и да я заменят с нещо положител­но за израстването ви. Оставете емоцията да си отиде, откажете се от нея. Направете същото с травмата или ситуацията; вижте какво ще се появи на тяхно място. След това поискайте да се освободите от всякакво негативно влияние или увреждане в живота си от този човек и го заменете с нещо положително. Поискайте да се освободите от човека, ако се чувствате готови. Ко­гато това стане, отново се изпълнете с опрощение прошка за вас самите и любов. Благодарете на вашите водачи и се върнете в настоящето.




Повтаряйте медитацията веднъж седмично. Ако даде­на емоция, човек или ситуация не се поддават на лечение опитайте с други и се върнете към тях по-късно. Провеж­дайте лечението бавно. Ако не можете да простите на ситуацията или човека, изпратете прошка на себе си; ако не можете да си простите, изпратете си любов. С течение на времето емоциите ще се променят, докато лечението про­тича. Помолете за помощ вашите водачи, ангели и Богиня­та. До три дни след силно освобождение може да ви заливат стари емоции и спомени. Възприемайте ги като болка, която се изхвърля и си отива. Наблюдавайте ги като на кино и ги оставете да си отидат.


Ако емоциите са интензивни, дайте си пространство и време да се наплачете или да се ядосате, или да ги изживеете пълноценно по друг начин. Не ги отхвърляйте и потискайте, оставете ги да изплуват, изживейте ги и ги вижте как си отиват. Вземете морска сол и влезте под душа, за да обтриете тялото си, после се облейте с чиста вода. Направете това три пъти, за да изчистите бързо токсините, които се отделят от аурата ви. Когато всичко премине, обтрийте чакрите си с ябълков оцет и го оставете да засъхне или отново изплакнете с вода. Това запечатва вашата аура и създава прекрасно усещане; миризмата на ябълков оцет изветрява. Освобождаването на болезнените емоции отнема време, така че не се опитвайте да го напра­вите изведнъж. Не пропускайте да се похвалите за проведе­ното лечение. Скоро ще забележите промените в живота и здравето си.


В Неаling Into Life and Death Стивън Ливайн пише:


Освобождаването от страданието е най-трудното на­чинание в живота ни.
Но то е и най-плодотворното. Да се излекуваме означава да се видим по нов начин - в новостта на всеки един момент, където всичко е въз­можно и нищо не се ограничава до старото, нашата хватка е освободена, нашето вкопчване е възприемано без изненада или осъждане. Необятността на нашето същество посреща всеки един момент от все сърце, независимо дали той носи удоволствие или болка. То­гава лечението прониква по-дълбоко, отколкото някога сме си представяли, по-дълбоко, отколкото някога сме мечтали.




Въпреки че прощаването изисква време и готовност, премахването на разнообразните негативния влияния от живота ви може да е много по-лесно. Това е основно почис­тване на чакрите, което аз провеждам на всеки няколко месеца. Представлява премахване на всякакви чужди енер­гии, които може да черпят от вас или да ви задържат по някакъв начин. Ако се провежда пълно и цялостно, осво­бождава дълбоко заседнали емоционални неща, но също и редица по-дребни и незначителни смущения от страна на хора, които не са значими за живота ви. Ако някой черпи от вашата енергия, този процес преустановява влиянието му и същевременно открива целенасочените или несъзнателни психични атаки. Макар да са замесени други хора, фокусът тук е да освободите вашата енергия и да се отърсите от тях. Не вреди на никого, макар че "енергийният вампир" може да ви се разсърди, че сте го отрязали.


Процесът се нарича прекъсване на нишките.
Това е традиционна техника от Уика за психично и енергийно очистване, които аз отвеждам до най-дълбоките нива. На­мирам тази техника за изключително ценна при емоционално освобождение и лечение. Чрез нея хората, в които емоционално вкопчени по негативен начин, или онези, ко­ито са негативно вкопчени в нас, се отделят от нашата аура и енергийна система. Сигурно ще се изненадате, когато видите кои са тези хора. Възможно е след тази медитация да настъпи силна детоксикация; запасете се с морска сол и ябълков оцет.


Напредвайте бавно и внимателно. В рамките на един сеанс работете задълбочено върху една чакра или почист­вайте леко няколко центъра. Възможно е прекъсването на нишките да продължи няколко нощи, докато изчистите всички часри Кундалини, а при повторен оглед след извес­тно време да откриете още нишки. Когато използвате ме­тода за лечение на емоционални травми, както правя аз, процесът може да продължи месеци. При освобождаването вашите емоции или реакции на детоксикация могат да станат силни и дискомфортни. В такъв случай разредете сеансите. Пречистването на всяка чакра и нишка е крачка към изцелението, но трябва да се провежда в удобно за вас темпо.





Навлезте в състояние на медитация, заземете се и се центрирайте, релаксирайте цялото тяло и призовете вашите духовни водачи, ангели и Богинята. Заобиколе­те се със защита; това е важно за всеки сеанс. Вгледайте се навътре и помолете вашите водачи да ви покажат пълния пласт на негативните нишки по чакрите, които трябва да бъдат премахнати. Първо погледнете вашия слънчев сплит. От него ще излизат една или няколко нишки, които ще приличат на електрически кабели, включени в него. Те ще са грозни, черни или плесеня­сали, с различна големина и дебелина.


Съсредоточете се върху една и попитайте с кого е свързана. Ще видите, почувствате или познаете човека. Ако ви се струва уместно, поискайте нишката да бъде отрязана; ако не, оставете това за друг път. Прекъсването на нишката не вреди на другия човек по никакъв начин, то само освобождава енергията ви от него. За да прережете нишката, визуализирайте как това се извър­шва от ножица или светлина или помолете вашите водачи да я отрежат или прекъснат като угасена лампа. Нишката ще политне обратно към човека, от когото идва; ако не стане така или остане парче в чакрата, помолете вашите водачи да го отстранят. Добре е да изпратите светлина на човека, от когото сте се освобо­дили, после се изпълнете с лечебна светлина там, къде­то е била включена нишката, за да излекувате чакрата.





Преминете към следващата нишка в същата чакра. Попитайте вашите водачи, ако не я видите веднага. Повтаряйте процеса, докато премахнете всички нега­тивни нишки. Ако има такива, с които не сте готови да се разделите, винаги можете да се върнете към тях по-късно. Но ако ви е показано, че нишката е негативна за вас, съветвам ви да я прекъснете веднага. Поискайте да видите само негативните нишки. Помислете добре, преди да им позволите да се върнат. Ще се изненадате кои са хората, с които са свързани някои от тези нишки. Може да се появят хора, които не сте виждали от години, и такива, които познавате съвсем бегло. Може дори да видите някой продавач, с когото наскоро сте разменили няколко думи. Първият пласт обикновено е повърхностен, но все пак е начало и ви запознава с процеса.


Процесът се придвижва от чакра на чакра След слънчевия сплит преминете към центровете над или под него. Възможно е да ви трябва повече от една медитация. Не забравяйте третото око и теменната чакра; там също може да има негативни нишки. След като пречистите първия пласт, поискайте да преминете към следващия, а след това към по-следващия. Про­дължете, докато всички чакри по линията Кундалини бъдат напълно пречистени на всички нива. Процесът може да продължи няколко седмици. Колкото по-дълбоко навлизате, толкова по-значими стават хората. Ще ви се наложи да им изпращате прошка или универсална любов, за да се освободите от тях и техните нищки Негативните нишки в теменната чакра са много дълбо­ки и представляват най-трудните житейски проблеми Можете също така да поискате да видите и премахнете негативните нишки (или куките в линията Хара по-къс­но) от определен човек.






Когато направите достатъчно за един сеанс, спрете и прокарайте лечебна енергия по всичките си чакри. Помолете вашите водачи да излекуват всички уврежда­ния и да отстранят токсините, останали от нишките и хората. Отново се заобиколете със защита, благодарете на вашите водачи и ангели и се върнете в настоящето. Раздвижете се полека. Вземете душ, обтрийте се с мор­ска сол, за да завършите освобождаването, което може да продължи няколко дни с ярки образи и картини. След края на изчистването намажете всички чакри с ябълков оцет, за да запечатате аурата си, и забележете промяната в енергията си. След дълбоки и трудни сеанси може да се нуждаете от няколко дни на спокойно лечение, грижи и повече сън. Ще почувствате как живо­тът ви се променя, докато тези освобождения пренареждат аурата ви и лекуват емоционалното ви тяло, а физическите ви заболявания ще се подобрят или излек­уват. Това е много дълбоко емоционално лечение.


Когато завършите този процес, който може да продъл­жи няколко месеца, и приемете породената от него инициация, ще сте променили живота си. Ще ви олекне във всяко отношение, а нещата, които са задържали развитието и лечението ви, ще са си отишли. Може някои хора от обкръ­жението ви да отпаднат и на тяхно място да се появят нови, тъй като вашето енергийно ниво вече не отговаря на вибрациите им. Увреждането на вашия емоционален живот от минали травми или сексуално насилие ще бъде изчистено или напълно отстранено, променено и излекувано.




Вашите емоции ще бъдат по-свободни и по-положи­телни, а вашите мисъл-форми - по-здравословни. Известно време ще се чувствате много уязвими, но щом процесът приключи и пречистването завърши, ще сте по-силни от всякога. Вършете работата бавно и полека, грижете се за себе си и уважавайте израстването и трансформацията си. Осигурете си колкото може повече любяща подкрепа, но избягвайте близостта на хора, които са негативно настрое­ни към процеса. Прекъсването на нишките на дълбоките нива е прекият път до пълното емоционално лечение, фи­зическо изцеление и житейска промяна. Аз съм преживяла всеки един етап на прекъсването на нишките и ви уверявам, че процесът върши работа. Той обикновено се провежда в уединение и медитация, но може да се напътства от друг лечител, ако предпочитате. Лечителят ще трябва да се настрои към вашите нужди.


Следващите упражнения за лечение на нараненото вът­решно дете и препрограмиране на травмите също можете да провеждате сами, но ви препоръчвам помощта на друг лечител. Понякога е много трудно едновременно да ръково­дите и да преживявате тези процеси. Според мен трябва да имате ясна представа за травмата, от която искате да се освободите, преди да започнете. Това е решаващо и за по-на­татъшното кармично препрограмиране и освобождение. В никакъв случай не го правете в деня, когато откривате спомена за преживяното сексуално насилие в детството. Най-добре е да познавате добре ситуацията, да сте изживели и проучили болката и гнева си, да разбирате увреждането, което ви е било нанесено, и да сте готови да оставите травмата да напусне живота ви. Работата по прекъсването на нишките е подходяща подготвителна крачка.






Лечението на вътрешното дете може да се провежда по всяко време, дори в началото на лечебния процес. При мен обаче работата с вътрешното дете беше най-трудният ас­пект от лечението ми, докато почти не приключих с него Изпитвах ужас от детето, което беше моят съвсем ранен Аз Дълго време се дърпах от него и от децата по принцип (които винаги съм обичала). Не можех да разговарям с моя детски Аз, нито да го прегърна, нито някое друго дете. Дори да простя на моя насилник се оказа по-лесно. Представям техниките в тази глава в реда, в който подействаха при мен. При вас може да е различно; съобразявайте се с потребнос­тите си.

Когато участниците са двама, лечителят започва с полагане на ръцете и отвежда получателя при неговото вътрешно дете едва когато достигне сърдечната чакра. Направете го в много тих лечебен сеанс, когато не е имало други интензивни преживявания или емоции. Ръцете на лечителя изпълняват позициите върху сър­цето, слънчевия сплит и най-вече сакралната чакра, докато работата протича. Когато се провежда като самолечение, навлезте в състояние на медитация както обикновено, релаксирайте напълно и прокарайте енер­гията на любовта, преди да започнете. И в двата метода призовете вашите водачи, ангели и Богинята и още в началото си осигурете защита. В този сеанс не включ­вайте никакви други методи, като прекъсване на ниш­ките и прощаване.

Когато сте готови, лечителят ви моли да се визуали­зирате като малко дете точно преди момента на наси­лието или травмата. Тогава се доближете до детето като вашия зрял Аз. Прегърнете вашето вътрешно дете, гушнете го и му кажете, че му помагате, когато има нужда от вас. Подарете му нещо: кристал, гердан, ма­гически ключ или златен рог, с който може да ви повика, щом се нуждае от помощта ви. Покажете му как да го използва. Лечителят води получателя през визуализацията, докато той се сприятелява със своето вътрешно дете.

Сега се изтеглете малко по-напред във времето и отидете при вашето вътрешно дете непосредствено след първото насилие или травма. Детето е съвсем само и е използвало вашия дар, за да ви повика. Въз­растният човек отива при своето вътрешно дете, за да го защити, излекува и да се погрижи за него. Вдъхнете му любов и утеха. Кажете му, че ще оцелее и ще бъде силно и пълноценно. Попитайте го от какво се нуждае като своя възрастен Аз и му го дайте посредством визуализация и метафора. Напомнете на детето за ва­шия дар и че ще бъдете до него през болката и лечени­ето. Помолете го да ви направи подарък; той може да бъде предмет или прегръдка. Дайте му толкова лече­ние, колкото може да поеме. Оставете детето утешено, уверено, че ще се оправи, че е добро, обичано и не е само. Лечителят наставлява получателя да се завърне в настоящето, продължава и завършва лечения сеанс.


Това обикновено е напълно достатъчно за един сеанс. Получателят изживява спомени и емоции. Възможно е да получи нова представа за себе си в момента на травмата. Това може да продължи известно време, но спомените носят усещане за излекуване и душевен мир. Получателят на това лечение, независимо дали го е провел сам или с друг лечител, трябва да прекара няколко дни в спокойствие и уединение, за да завърши процеса и освобождението. Веро­ятно ще се нуждае от повече сън. Лечителят трябва да го следи през този период и да го подкрепя. Получателят на лечението трябва да знае, че е обичан и не е сам, че има с кого да поговори, ако иска. Той може да посети отново своя детски Аз, ако пожелае.






Ето вариант или допълнителен сеанс за хората, чи­ито родители не са били позитивни. Възрастният човек отново отива при своя детски Аз, но този път се явява пред вътрешното дете като приказна Божествена Май­ка с вълшебна пръчица и всичко останало. Можете да се явите на вашето вътрешно дете като добрата фея Гленда, кръстницата фея на Пепеляшка или Великата Майка. Магическият възрастен Аз моли своето вът­решно дете да опише идеалния родител или родители, заменяйки неговите истински родители с идеалните. Докато детето добавя всеки детайл, възрастният Аз ги включва в създаващия се положителен образ, който се оформя в стаята. Включете колкото можете повече сетива в тази визуализация. Ако детето иска родители, които изглеждат по друг начин, позволете му да избере облика им. Когато оформи новото си семейство, въз­растният Божествен Аз вдъхва живот на новите образи. Вътрешното дете се среща и запознава с тях. Уваже­те желанията му за промени и помогнете на родителите и детето да се опознаят. Всичко, което иска детето, е въплътено в тези нови родители. Сега научете тези идеални родители от какво се нуждаят децата и как се отглежда дете със състрадание, уважение и любов. Попитайте новите родители и детето какво друго им трябва. Дайте им го. Наблюдавайте как детето порас­тва в новото си семейство. Вижте как и в какво се различава от получателя на лечението. Отведете изле­куваното дете с неговите идеални родители в сърцето на магическия възрастен. Поискайте да въведете изле­куваното вътрешно дете в живота ви на възрастен, за да излекува вашия възрастен Аз. Пренесете изцеление­то в настоящето и съзнанието на получателя. Завърше­те сеанса.


Когато получателят почувства, че е приключил гор­ните две лечения, поне седмица по-късно, доразвийте процеса. Не забравяйте да призовете водачите и ангелите и на двамата. Първо накарайте получателя да се визуализира като дете точ­но преди момента на насилието или травмата. Този път детето е по-излекувано, благодарение на предишните сеанси, и е по-силно за онова, което му предстои. Възрастният също е по-силен, поучил се е от преживя­ното и е пораснал. В психичното лечение времето не съществува, а регресията в детството за лечение на миналото лекува цялото същество във всеки един мо­мент на живота му. Това е централната идея в този сеанс.


Получателят като своя детски Аз преди травмата започва да описва живота си с позитивни понятия. Той може да покаже на лечителя и своя възрастен Аз стаята си, какво прави в училище, новите си дрехи и какво се случва в момента. Придържайте се към позитивното, измислете го, ако трябва. Ако предположим, че наси­лието трябва да се случи същата вечер, този път в новия вариант на реалността то не се случва. Накарайте де­тето да опише тази вечер в нов вид, без травмата, насилието или блудството. Отново направете картина­та напълно позитивна и нормална. Ако получателят/де­тето не се сеща как би изглеждала вечерта, помолете го да си я представи, да я създаде или да си я измисли.








Получателят/детето описва една обичайна вечер, например как си приготвя домашните, гледа телевизия, изкъпва се и си ляга. Любимата му кукла или плюшена играчка е с него и детето заспива спокойно и сънува сладки сънища. Лечителят насочва получателя да се прехвърли на другия ден и го пита: "Тъй като насилието не се случи, с какво е по-различен животът ти?" Нака­райте го да опише набързо следващия ден, отново съвсем обикновен. През цялата тази лечебна визуали­зация образите трябва да са само позитивни. Помнете че създавате онова, което мислите, а визуализирането на лечение в състояние на дълбока медитация е много мощно. Получателят/детето описва накратко деня си -на училище, на детската площадка, ядене на сладолед, после е вкъщи с любимата си вечеря и гледане на телевизия. Накарайте го да опише как се чувства.


Сега лечителят насочва получателя като своя детски Аз до следващия му рожден ден. Кара го да опише живота си, тъй като насилието не се е случило. Пита го как се е отразила тази промяна в живота му. Оттук нататък описанията са кратки; важното е да са позитив­ни. След това лечителят насочва получателя към рож­дения му ден след пет години, като отново го кара да опише как се е променил животът му. После прескача след десет години. Детето е пораснало. То описва жи­вота си неувреден от насилието или травмата и създава положителна, обнадеждаваща сцена.


Лечителят позволява на получателя да си почине с новите образи и новия живот известно време, после го насочва да пренесе своята излекувана реалност в нас­тоящето. Пита го по какво се различава животът му и какво се е променило към позитивно благополучие. Насочете получателя да се завърне в настоящето, до­насяйки промените със себе си. Кажете му да пренесе изцелението в тялото, емоциите, ума и духа си на всич­ки нива. Завършете с полагане на ръцете и оставете човека да си почине и да се съвземе. Може би ще му трябва повече време от обикновено и дълго време може да се чувства унесен. Тези усещания могат да продъл­жат няколко дни.


На този етап получателят може да каже: "Само че това се случи, не мога да се престоря, че не се е случило." Така е, случило се е и нищо не може да промени този факт. Попитайте го: "Ти кой вариант на този живот предпочиташ да имаш за теб и за твоето бъдеще?" Човекът ще избере позитивния. Кажете му да пренесе изцелението в настояще­то и да приеме позитивната реалност и новите спомени с нея. Неговото одобрение и избор ще породят новото виж­дане за нова реалност. Това не отрича вече преживяното страдание. То е метод за препрограмиране на ума да изле­кува емоционалните рани от миналото.






Умът, който създава шаблона на нашата реалност, лесно се обърква.
Той приема видението или мисъл-формата на реалността по същия начин както действителното събитие. Тъй като умът не може да направи разлика, дайте му позитивния избор на внимателно създадения нов живот. Всеки образ в него трябва да е положителен. По този начин умът се обърква кой спомен е реалният. Дори да знае, че травмата е истинска, новите спомени объркват достатъчно ума, за да разсее старите мисъл-форми. Това освобождава и изцелява увреждането, пазено в менталното и емоционал­ното тяло. Когато човекът се вгледа в спомените си, реал­ните събития още са там, но емоциите са разпръснати. Тази техника се използва в хипнозата и невролингвистичното програмиране (НЛП) и дава забележителни резултати.

През следващата седмица до десет дни получателят ще усеща как телесната му енергия се променя и пренастройва. Аз имах чувството, че молекулите ми се пренареждат и се освобождавам от огромен товар. Изражението ми се про­мени и смекчи, тъй като мускулите ми се отпуснаха, а гръбнакът ми започна да се изправя. Кожата и очите ми се проясниха. Чувствах се спокойна. Депресията ми се стопи и на нейно място се появи непознатото чувство за присъс­твие на тази планета. Спах почти непробудно през следващите три дни, а когато се будех, се чувствах добре, макар и твърде отнесена, за да правя нещо. Усещанията бяха много приятни. Лечението промени живота ми по начини, които не допусках, че са възможни.


Това препрограмиране е последната стъпка от един дълъг процес. Човек може да има пълно знание за миналото си, преди да я предприеме, и да е излекувал емоциите си отвъд етапа на гнева. Той трябва да е готов да прости поне на себе си. Прошката е последната стъпка в процеса, а препрограмирането изисква почти пълна готовност. Ако човекът не е успял да си прости преди препрограмирането, той вероятно ще бъде готов след него. Той трябва да е готов да се превърне в своето вътрешно дете и да може да си представи един по-добър живот. Процесът на прекъсването на нишките е основната подготовка, наред с описаното лечение на вътрешното дете преди препрограмирането. За хората, които пристъпват към това лечение с готовност, то може да бъде пълна трансформация. Техниката може да се използва и за минали животи.


Ключът към всяко емоционално освобождение е готов­ността да се отърсите от преживяното. Прошката може да дойде по-късно, но не е толкова важна, колкото отърсване­то. Това е изключително труден урок за хората, които не са имали контрол над живота си и се опитват да си възвърнат усещането на мощ. Това става лесно, обаче, когато успеят да се доверят на Богинята и да повярват в собствената си компетентност в сегашния им живот. Когато болката стане непоносима, признайте, че не можете да я овладеете, че тя не може да се контролира. Дайте я на Богинята, на вашите духовни водачи или ангели или на Земята. Откажете се и се отърсете от нея, Духът ще се погрижи за това. Позволете на Богинята да я отнесе и да я превърне в нещо положително и полезно, в нещо, което ще бъде излекувано.






Отърсването не означава да се борите и съпротивлява­те, а да приемете и да продължите напред. Не означава да загубите контрол, а да отхвърлите нуждата от контрол. Няма нужда, нищо не е необходимо. Спомен или емоция, които не предизвикват съпротива, нямат никаква сила:

Във всеки един момент на отърсване ние навлизаме в нашето раждане и облекчаваме смъртта си.


Във всеки един момент на отърсване ние оставяме нещата да бъдат такива, каквито са, без никаква при­нуда или нужда да бъдат други.


Във всеки един момент на отърсване лечението преми­нава през ума/тялото.



След дълги години борба освобождаването ми донесе неочакван покой и възможност да си поема въздух. (Защо не го получих по-рано?) Трябваше дългогодишното безпо­мощно отчаяние да ме тласне към брега на упованието, за да го приема; това отчаяние е ненужно. Всяко лечение започва с отказа от контрола. Всяко лечение започва и свършва с решението да загърбите болката.


Хората, които се занимават с дълбоко емоционално освобождение, трябва да знаят за белезите по чакрите. Те се пораждат от раните на многократно погазваното дове­рие, изневярата, страха, болката или липсата на любов. Също както травматизираното дете погребва съзнателния спомен, докато стане достатъчно голямо и силно, за да се справи с него, то може да пази и дълбоки емоционални рани в аурата си. Те винаги са свързани с конкретна травма, ситуация или инцидент и обикновено се съхраняват в енер­гията на сакралната или сърдечната чакра. Потиснатите травми остават неизлекувани и се отразяват върху емоцио­налния живот на зрелия човек, макар че той може да не помни съзнателно случилото се. Ако не се излекуват в този живот, раните стават кармични.


Когато хората започнат дълбоко освобождение на не­гативните инциденти и емоции, белезите по чакрите изли­зат на повърхността за очистване. Това е много позитивно, но не е никак приятно. Може да се случи след отключване на стар спомен или болезнена емоция, които след това се освобождават; белегът се отваря по-късно, обикновено с експлозивна сила. Когато раната е в сакралната чакра отварянето й предизвиква интензивен, болезнен прилив на спомени, гняв, страх, негодувание и омраза към себе си. Разтърсващата сила на тези емоции, често когато човек е смятал, че отдавна ги е надживял, могат да бъдат много ужасяващи и разстройващи. Страданието е интензивно, но изчистването е бързо; обикновено завършва за един час.


Когато белегът е в сърдечния център, се случва нещо подобно. В моя случай тези чувства се съпътстваха от съкрушителна емоционална и физическа болка, която из­питвах в цялото си тяло, но най-силно в сърцето. Бях убедена, че източникът е емоционален. Преживях експлозии от отчаяние, мъка и желание да умра. Силата на пробива се отрази в агония, от която буквално ми секна дъхът. Тези освобождения обикновено се случваха след като се събудех и винаги идваха, когато можех да остана в леглото и да ги изчакам да преминат. Продължаваха около час. Струваше ми се, че сърдечната ми чакра е разкъсана на парчета, а аз оставах разтреперана и омаломощена през целия ден, но интензивната болка отминаваше. Следваха големи проме­ни в емоционалната ми нагласа, успоредно с чувство за удовлетворение и голямо облекчение.


Когато това ми се случи няколко пъти, започнах да изпитвам ужас, но и разбиране към модела. Тук го описах не за да ви плаша, а за да ви уверя, че можете да го преживеете без страх. Той е болезнен и разтърсващ, но същевременно бърз и положителен в перспектива. Поняко­га се предшества от един-два дни на неспокойствие и тре­вога. Най-добрият начин да го преодолеете е просто да го оставите да се случи и да отмине. Наблюдавайте картините в ума си, без да се вкопчвате в тях или да им се съпротив­лявате, и те бързо ще отминат. Когато процесът завърши, вземете душ и се обтрийте с морска сол, за да довършите пречистването. После, когато всичко приключи, намажете чакрите си с ябълков оцет, за да запечатате и да излекувате аурата си. В течение на два-три дни си почивайте и се поглезете.







Процесът на емоционалното освобождение обикновено не е лек, но може да се провежда бързо и ефективно, стъпка по стъпка. Представих го на етапите, които действат при мен и моите ученици. Можете да го провеждате сами като мен, но ви съветвам да работите с друг лечител, ако имате възможност. Когато процесът стане тежък, добре е да имате подкрепа и напътствия. Лечителят трябва да бъде много състрадателен, за да ви помогне в тази работа. Не забравяйте да търсите насоките на вашите духовни водачи на всяка крачка.


Женското лечение е емоционално освобождение. То е единственият реален начин да пречистим, излекуваме и прекратим болката и да продължим напред след сексуално или друго посегателство. Това е женска инициатива и голя­мо изпитание. Освен че ще излекува настоящия и бъдещия ви живот, то ще ви обучи като лечител да помагате на другите. Земните промени протичат в телата на жените и емоционалното освобождение е централното очистване. Като лекуваме себе си, ние изцеляваме Богинята и Земята.


~ източник "Основи на психичното лечение", Даян Стейн

__________________________________________________________________________


Ако статията ви е била полезна, споделете я или оставете коментар чрез бутоните по-долу. Благодаря ! :)
 


You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: