Търси в този blog

Притча за пречките по пътя


Много отдавна, в далечни времена, един Крал заповядал върху един от пътищата да се постави огромен камък, а самият той се скрил и наблюдавал дали някой ще премести камъка. Някои от най-богатите търговци и придворните на Краля минавали по пътя и ...

просто заобикаляли камъка. Много от тях силно обвинявали Краля за това, че не поддържа пътищата чисти, но никой не правел нищо, за да премести камъка от пътя.

Тогава дошъл един селянин, който носел товар със зеленчуци. След като приближил камъка, оставил товара си, за да се опита да премести камъка от пътя. След много бутане, той най-накрая успял. Селянинът вдигнал отново товара си със зеленчуци, за да продължи по своя път и какво да види - на пътя, където преди това стоял камъкът, лежала кесия.

В кесията имало много златни монети и бележка от царя, на която пишело, че златото е за този, който премести камъка от пътя.

Селянинът научил онова, което не винаги и не много от нас разбират.

Всяка пречка представя възможност за подобряване на нашето състояние.




~ източник: http://www.parablesite.com/

__________________________________________________________________
Ако притчата ви харесва, натиснете Like или я споделете чрез бутоните по-долу, включете се в e-mail бюлетина ТУК. Ще се радвам да чуя вашите мисли по темата или вашата история и гледна точка, затова оставете коментар.

Още интересни публикации:

Притча за красивата душа
Притча за кафето
Мехлем за всяка душа




You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: