Търси в този blog

Защо мъжката енергия не е насилие и агресия или връзка с вътрешния мъж




Много хора свързват мъжката енергия с насилие, агресия и войнственост. Ето защо това е изключително погрешно и вредно.


Защото, насилието е мъжка стратегия, но само в примитивната, болна и свръхкомпенсираща мъжка енергия. В своето здравословно проявление, мъжествеността е също толкова свещена, както и женствеността. 


Когато не е наранена и болна, мъжката енергия служи на любовта, а не на страха. 


Тя е божествената и неизчерпаема целеустременост, решителност, съзидателност, интелигенстност, сигурност, независимост, увереност, сила.


Независимо дали сме мъж или жена, за нашето физическо и емоционално благополучие е от изключителна важност да сме свързани със своя "вътрешен мъж". Да го уважаваме, да го разбираме, да го обичаме. 


Само тогава, когато сме свързани със своята мъжка енергия, ще можем здравословно да казваме "не", да се отстояваме, да се заявяваме, да реализираме целите си.


И не на последно място, независимо дали сме мъж или жена, здравословната връзка с вътрешния мъж е нужна, за да създадем баланс и хармония между женската и мъжката си енергия. Потискането или свръхизразходването на едната е дисхармонично, води най-малкото до изтощаване и неудовлетвореност.


Природата търси Цялостта. 


Нека направим стъпка към своята хармония чрез своя вътрешен мъж. 

Можем да се настаним удобно, да се отпуснем и да затворим очи. Да си представим своя вътрешен мъж. Да подходим към него с уважение и благодарност. Да го почетем и да му благодарим за неговите дарове. 

Да му споделим колко ни е ценен със силата и качествата си. Да го приемем като част от себе си. Да го прегърнем. Да му се доверим. Да го ценим. Да го почитаме. 

Да го обичаме.



от моето сърце към твоето,
Мария


You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: