Търси в този blog

Какво означава духовен партньор ?

Каква е тайната и смисъла на човешките отношения ? 

Защо някои връзки и приятелства ни носят толкова радост и комфорт, а други - болка и страдание ?

                    Духовни партньори и духовни семейства - Джон Л. Пейн


Духовният партньор е душа, членуваща в духовното ви семейство, и това е всеки, докоснал се до живота ви. Чистият ефект, оказан от духовен партньор върху живота ви, винаги ще бъде положителен, дори в момента да не можете да го видите по този начин. Например, мнозина смятат, че отношенията с духовен партньор винаги са идеални, пълни с хармония и любов. Всъщност, много е вероятно отношенията с даден духовен партньор да са истинско предизвикателство! Целият смисъл на появата на духовен партньор в живота ви е да покаже на самите вас какво представлявате. Това е целта на всички човешки отношения. Вие се учите чрез вглеждане в огледалото. Законът на Привличането работи във всеки аспект от живота ви и затова всеки човек, привлечен в живота ви, е там само поради вибрационното сходство. Те присъстват, защото вашите и техните вибрации съвпадат по някакъв начин.

 

Разбирате ли, вие сте същества, които се стремят към израстване и всички срещи, физически или не, ви дават възможност за растеж. Затова много от вас се объркват, когато срещнат човека на мечтите си, влюбят се щастливо, обявят „Тази душа е моят духовен партньор” и след няколко години трябва да се събират парченце по парченце, когато връзката се разпадне или човекът, когото обичат, се окаже с проблем или особеност на характера, които не ви интересуват. Все пак, това е бил ваш духовен партньор, а вие имате много такива!


Навлизането ви във всеки живот е момент, когато се споразумявате с много различни души, може би около 20 на брой. Вие се споразумявате какво ще си предложите един другиму. Тези души могат да станат ваши деца, вашият най-добър приятел, съпруга, съпруг, най-злият ви враг, началник, бизнес партньор, дори учителят ви, който ви окуражава с толкова любов и търпение... Възможностите са много. Все пак, вие като личност имате свободна воля, вие създавате пътя, който може да ви отведе в различна посока и това е причината да се налага да се споразумявате с толкова много души.


Нека дадем един пример: Джо е една наистина прекрасна душа. Все пак, Джо в продължение на няколко живота се бори с безсилието във физическия свят.  Борбата му го е довела до пристъпи на насилие и дори пристрастеност към алкохола. Мери, от друга страна, от известно време има проблем със самооценката си, като винаги предпочита да е на второ място и доброволно се отказва от възможностите си. Джо и Мери координират живота си и планират вероятността да се срещнат, да се влюбят и заедно да работят по индивидуалните си задачи. Във връзката си с алкохолик Мери ще се научи, че трябва да започне да прави избори, които ще се отразят на самооценката й. Джо, от своя страна, иска да се научи, че не може да притежава или контролира никого, защото силата трябва да идва отвътре.


Все пак, в процеса на живота си Мери открива, че често е подложена на изпитания, а изучаваното в колежа е предизвикателство към нейните идеи и ценности.

Вместо да се предаде, както е правила в толкова предишни животи, тя се справя сама и придобива самочувствие. В този момент вибрацията й се променя и затова Джо повече не й е нужен. Възможно е тя пак да срещне Джо, но най-вероятно това ще е мимолетна среща, в която тя ще сподели с него какво е научила. Тя би могла да стане съветник в център за реабилитация на алкохолици, например, но Мери повече няма нужда от интимна връзка с Джо. На този етап и Джо, и Мери установяват нови вибрации, за да могат да се свържат с другите си вероятни духовни партньори.




Когато погледнете назад към живота си, ще видите, че много хора са ви оказали влияние. Всички тези хора са ваши духовни партньори и независимо дали го съзнават или не на личностно ниво, те ви обичат с цялото си сърце, защото работите заедно за една цел и тази цел е любовта.


 

 

източник: http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=484

 

________________________________________________________________________
Ако статията ви е била полезна, натиснете Like, споделете я или оставете коментар чрез бутоните по-долу. Благодаря ! :) 

 



You may also like

No comments:

Какво мислиш ти? Остави коментар: